EUteka polica i u biblioteci u Kladovu

09.11.2016.

EUteka polica i u biblioteci u Kladovu

„EUTEKA - EU u Vašoj biblioteci“ je projekat koji ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije kako bi one u svojim sredinama postale mesta za informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. U okviru projekta organizovani su javni događaji u 21 biblioteci širom Srbije te dostavljene nove publikacije i knjige, kao i informativni materijal za bibliotekara i njihove korisnike koji će im pomoći da se upoznaju sa EU i njenim vrednostima.

„Euteka – EU u Vašoj biblioteci“ organizovala je u Kladovu 22. juna 2016. godine u prostorijama kladovske biblioteke prezentaciju programa podrške Evropske unije malim i srednjim preduzećima. Na taj način, Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo, među prvima se pridružila EUTEKA mreži biblioteka. To je bio razlog da im se uruči EUTEKA polica, za smeštaj EU publikacija i drugog informativnog materijala o Evropskoj uniji.

EUTEKA polica je, inače, postavljena na najprometnijem mestu u biblioteci, u prostoriji u kojoj se redovno organizuju posećeni kulturni sadržaji. Posebno nam je drago što je ova polica bila postavljena prilikom gostovanja monodrame „Milunka“ o srpskoj ratnoj heroini Milunki Savić, što je bio jedan od najznačajnijih kulturnih događaja ove jeseni u Kladovu.

Biblioteka u Kladovu redovno dobija tematske EU publikacije od Delegacije Evropske unije kao i od Informativnog centra Evropske unije u Srbiji pa će građani ovog grada na istoku Srbije biti u prilici da se podrobnije informišu o svim temama u vezi sa Evropskom unijom koje im mogu biti korisne i zanimljive.

Kladovska biblioteka se priključila inicijativi projekta EUTEKA sa misijom da se i u bibliotekama organizuju javni događaji koji će doprineti boljem upoznavanju građana sa procesom evrointegracija Srbije.

Korisni linkovi;

https://www.youtube.com/watch?v=Ji5PKsjFvLg

http://euinfo.rs/euteka-polica-i-u-biblioteci-u-kladovu/

http://euinfo.rs/ocekuje-se-vise-sredstava-iz-eu-fondova-za-mala-i-srednja-preduzeca/

22. juna 2016., EUteka i Biblioteka „Centar za kulturu“ kao i opština Kladovo, zajedno su okupili preduzetnike iz kladovskog kraja i prezentovali im EU fondove podrške malim i srednjim preduzećima.

http://www.kulturakladovo.rs/vest-%E2%80%9EEuteka-%E2%80%93-EU-u-vasoj-biblioteci%E2%80%9C---organizuje-predavanje-za-preduzetnike_576