Simanje domaće tv serije “Beležnica” u Kladovu

02.08.2020.

Košutnjak film, producentska kuća za filmsku i tv proizvodnju, izdavačku delatnost i marketing, započelo je snimanje nove igrane televizijske serije „Beležnica“, čija je radnja zasnovana na romanu Ratka Dmitrovića „Beležnica profesora Miškovića“ iz 2014. godine.

Početak avgusta meseca obeležilo je snimanje jednog dela serije od 12 epizoda, u Kladovu.

Na atraktivnim lokacijama malog turističkog gradića na Dunavu, ovih dana sve vrvi od statista i glumaca i atmosfera je predivna.

Angažovani su kao značajna logistika i statisti, mnogobrojni predstavnici udruženja građana, privatnog sektora, pojedinaca, pa ulogu logistike ima i kladovska biblioteka.

„Beležnica“se snima u Kladovu, Kraljevu, Valjevu, ali i u Pirotu i Beogradu, i prati radnju romana koji je prema žanru kombinacija fantastike i trilera.

Glavnu glumačku postavu, čine Momčilo Otašević, Svetozar Cvetković, Danica Radulović, Dejan Lutkić, Stefan Bundalo, Milena Radulović, Anica Dobra i mnogi drugi glumci, budući da je serija pisana za čak dve stotine uloga.

Košutnjak film već deceniju i po potpisuje neka od najpoznatijih dela domaće televizije među kojima su „Ranjeni orao“, „Moj rođak sa sela“, „Bela lađa“, „Junaci našeg doba“,“Nepobedivo srce“ „Cvat lipe na Balkanu“ i mnoge druge čuvene serije koje su za „Košutnjak film“ radili naši proslavljeni scenaristi. Ipak, „Beležnica“ je drugačija i nešto sasvim novo, kako za ovu produkciju, tako i za svet domaćih serija.

– Ne bih otkrivao sada previše o seriji, budući da nam početak snimanja tek predstoji. Priča nas kroz slučajeve pune fantastike, magije i neverovatnih situacija vodi paralelno na dva koloseka. Deo radnje smešten je u prve godine 21. vek, a deo u sedamdesete godine prošlog veka. Na tim slučajevima radi mladi novinar Boško Stevanović (glumi ga Momčilo Otašević)koji posle intervjua sa Jelisavetom Mišković (Anica Dobra), udovicom priznatog etnologa, profesora Arsenija Miškovića ulazi u svet neverovatnih čuda – istakao je Zoran Janković, vlasnik Košutnjak filma, dodajući da će se u seriji pojaviti mnoga poznata glumačka imena.Serija nastaje u koprodukciji RTS i Telekoma Srbije.

Scenaristi na serijalu od 12 epizoda su Đorđe Milosavljević, Kosta Peševski i Radoslav Pavlović, dok je dužnost režisera pripala Miroslavu Lekiću.

Izvori:

https://filmitv.rs/2020/06/22/hit-stize-srpski-dosije-iks-pocetkom-jula-pocinje-snimanje-nove-domace-serije-beleznica-u-glavnoj-roli-momcilo-otasevic/

http://www.art-anima.com/vesti/beleznica-profesora-miskovica-uskoro-kao-tv-serija

Koristan link:

https://kosutnjakfilm.rs/